vrijdag, december 02, 2005

gewonde bij valpartij st. Anne

PLESCOP, afgelopen dinsdag is op het schoolplein van de school st. Anne een gewonde gevallen. Bij een spelletje 'au loup'(tikkertje) viel het 8 jarige slachtoffertje zo hard op de grond dat er een gat in haar broek zat terhoogte van haar rechterknie. De verantwoordelijke op dat moment, mevrouw Christine, had de ernst van de situatie direct door en voerde haar laatst geoefende E.H.B.O. lessen op een vakkundige manier uit, waardoor ernstige complicaties waren voorkomen. "Ik deed wat ik nodig achtte, gelukkig hadden we net onze E.H.BO. bijgespijkert.Anders had het best eens mis kunnen gaan" vertelt de door emoties overwelmde mevrouw Christine. Een getuige weet ons nog te vertellen dat het slachtoffertje geen kick had gegeven maar dat aan haar gezichtsuitdrukking af te lezen viel dat ze erge pijn had.

Het slachtoffertje, Nina-Li, was bereid om de volgende dag bij haar thuis een klein interview af te geven. "Het heeft vanochtend nog gebloed en vannacht ook.maar het gaat al stukken beter nu, de pleister moet er nu af zodat er een korstje kan komen, zegt mijn moeder" vertelt Nina-Li terwijl ze haar broek omhoog rolt om haar gehavende knie te laten zien. dan staat ze op, loopt weg en komt even later terug met de broek die ze op het moment van het ongeval aanhad."Mama zegt dat ze het niet meer kan maken, dat vindt ik wel heel erg jammer" Het ziet er allemaal indrukwekkend uit, en Nina-Li's zichtbaar bezorgde moeder stemt toe dat we enkele foto's mogen maken, maar dat Nina-Li daarna wat moet rusten.
Bij het verlaten van het huis, vertelt Nina-Li ons nog dat haar klasgenootjes allemaal wilden zien hoe het eruitzag, en dat ze dat maar raar vond. "maar het is toch ook wel weer leuk, eigenlijk" zegt ze. En samen met haar moeder kijken ze ons vanuit de deuropening nog na.


Nina-Li's knie nog week van de pleister. " het gaat al stukken beter nu, de pleister moet er nu af zodat er eenkorstje op kan komen, zegt mijn moeder"